LinkedIn

Veilige liftoplossingen en producten

Veilig werken. Het lijkt zo logisch, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker in deze branche van de liftbouw waar mensen regelmatig onder gevaarlijke omstandigheden werken.Om de veiligheid van deze groep mensen te garanderen, heeft Vulka – specialist op het gebied van rem- en frictieservice – het patent op een speciaal veiligheidshekwerk dat de arbeidsomstandigheden veiliger maakt.

Goedgekeurd lifthek

Inmiddels is het officieel goedgekeurd en gecertificeerd door het Nederlands instituut voor Lifttechniek. Het is een ideale oplossing wanneer de vrije ruimte boven in de schacht beperkt is. Afhankelijk van de ruimte waar je in kunt vallen is het veiligheidshek in twee hoogtes leverbaar. Dat kan 700 millimeter hoog zijn, maar ook 1100 millimeter.

Behalve deze veiligheidshekken voert Vulka nog diverse andere producten in haar assortiment die voor de liftbranche van belang zijn. Denk daarbij aan schakelmatten, speciaal gereedschap voor liften, remschoenen et cetera. Ook beschikken wij over een servicedienst die ter plaatse remschoenen van liftinstallaties komt vervangen. Zeer handig bij meerdere liften op een locatie, vraag vrijblijvend een offerte aan.

SEF verhoogt veiligheid van liftmonteur en inspecteur.

Veiligheid staat voorop!

Iedere werknemer heeft recht op een veilige werkplek en dat is in deze sector niet altijd het geval. Vanuit de branche kwam de vraag of wij een passende oplossing voor dit gevaar hadden. Daar is het idee voor het inveerbare lifthek ontstaan. Daarop hebben wij bij Vulka besloten tevens Europees patent aan te vragen. Wij zijn dus niet alleen producent van dit exclusieve veiligheidshek, maar ook de bedenker. Inmiddels gaat dit veiligheidshek door heel Europa. Het veiligheidshek is bekend als SEF (Safety Elevator Fence).